17 februari 2021

Je hebt een huis te verkopen? Mooi!

Je hebt een huis te verkopen? Mooi!

Heb je een huis te verkopen en ben je op zoek naar een nieuw appartement? Als dat het geval is lees dan deze nieuwsbrief waarin NEXTHome je meeneemt in de mogelijkheden.

Juist in deze tijd, waarin bij de verkoop van een bestaande woning overbieden en het spel met de dichte enveloppen eerder regel dan uitzondering is geworden, kun je een fenomenaal verkoopresultaat boeken op je huidige woning. Met de juiste verkoopstrategie kun je stevig cashen en komt er een mooie overwaarde tot stand.

Met die overwaarde gaan binnen je nieuwe hypotheek de mooiste dingen gebeuren. Die overwaarde gaat namelijk je aanbetaling worden op je nieuwe huis. Daardoor wordt je hypotheeksom lager en dus ook je maandlasten. Maar ook: hoe lager je hypotheek ten opzichte van de waarde van je nieuwe huis, hoe lager je hypotheekrente. Nog een keer naar beneden met die maandlasten dus. Twee vliegen in één klap.

Ook het bezit van een ‘oude’ hypotheek kan fenomenale maandlastenvoordelen geven. Had je al een hypotheek op 31 december 2012, dan heb je bijzondere voordelen. De wet zegt namelijk dat je – voor de hóógte van de hypotheek die je in 2012 had – niet af hoeft te lossen op die hypotheek om renteaftrek te krijgen. Je mag dus nog gewoon een aflossingsvrije hypotheek afsluiten, mét renteaftrek. Een starter heeft dat voordeel niet. Om de maandlasten te verlagen mag een starter nog steeds wel een (deels) aflossingsvrije hypotheek afsluiten, maar niet met renteaftrek.  

Heb je én overwaarde én een fiscaal overgangsrecht? Gefeliciteerd! Lagere maandlasten en een mooier leven. Natuurlijk zijn er spelregels en dingen waar je op moet letten. Die leggen we je voor West Kwartier graag uit.

WAAROM KIEZEN VOOR NEXTHOME?

Vanwege de energieprestatie (EPC=0) kan er voor de appartementen van West Kwartier een Duurzaamheidshypotheek worden afgesloten. Onze partner NEXTHome  is gespecialiseerd in duurzaamheidshypotheken. Met een duurzaamheidshypotheek kun je meer lenen, en heb je lagere maandlasten.

En wie een hypotheek afsluit bij NEXTHome betaald maar €800,- aan advieskosten.

Maandlasten
Om inzicht te geven in de maandlasten hebben we op onze website een maandlastencalculator opgenomen. Bij ieder appartement is direct inzichtelijk wat de maandlasten zijn die horen bij het desbetreffende appartement. Ga naar de website en bekijk het aanbod en de specifieke maandlasten.

Naast de maandlastencalculator bij de appartementen hebben we ook een separate maandlastencalculator. Indien je naar aanleiding hiervan nog vragen hebt dan kun je contact opnemen met onze financiële adviseur NEXTHome.

BESCHIKBARE APPARTEMENTEN

Wonen in het West Kwartier betekend Luxe wonen nabij het centrum van Bergen op Zoom. Momenteel zijn er nog enkele appartementen beschikbaar. Bekijk de website voor de beschikbare appartementen.

COMPLEET EN LUXE APPARTEMENT

De appartementen in het West Kwartier zijn standaard zeer compleet en luxe afgewerkt. De appartementen zijn standaard voorzien van een luxe SieMatic-keuken met Siemens inbouwapparatuur ter waarde van € 14.300,-. Naast deze luxe SieMatic-keuken zijn de appartementen voorzien van:

  • Luxe sanitair van Villeroy & Boch
  • Duurzaam appartement met: zonnepanelen, bodemwarmtepomp, douchegoot-wtw, waterwarmte-terugwin installatie en triple glas
  • Groot wooncomfort door vloerverwarming en -koeling
  • Alle appartementen zijn energieneutraal (EPC 0,0)
  • Eigen parkeerplaats
  • Privé berging

VRAGEN?
Op de website hebben we alvast een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat, dan kun je contact opnemen met één van de makelaars of onze financiële adviseur NEXTHome door middel van de contactgegevens op onze website.